Bezoek Veehouderij 2 Februari 2023

Bezoek Veehouderij 2 Februari 2023

De stikstofdiscussie, boerenprotesten, voor- en tegenstanders van de stikstofkaartjes: we horen en lezen van alles over het stikstofprobleem, waardoor het best moeilijk is om er een mening over te vormen. Veeboer Gerard Hettinga uit Tollebeek is zelf PAS-melder, maar verwacht de komende jaren zelf nog geen last te krijgen van de stikstofmaatregelen. Wel kan hij goed uitleggen waar andere veeboeren mee te maken hebben. Op 2 februari heet hij ons welkom op zijn moderne boerderij die hij runt met zijn partner Sandra. Ze werken met een melkrobot en een automatisch voersysteem.
Gerard zal ons in de kantine ontvangen met koffie en thee en zal ons vertellen over zijn bedrijf en de stikstofproblematiek. We krijgen ook de gelegenheid om vanuit een skybox naar de koeien in de stal te kijken en als je wilt, kun je in de stal ook dichterbij de koeien komen. Gerard heeft hiervoor plastic hoesjes voor over je schoenen, dus je hoeft geen laarzen mee te nemen. Na Gerards verhaal en rondleiding is er gelegenheid om hem vragen te stellen en met elkaar bij te praten.
Vanwege de boodschappen is het noodzakelijk om je aan te melden vóór 28 januari. Op 2 februari is er inloop vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur starten we met het programma.
Gerard en Sandra hebben een melktap. Ben je dol op verse melk, neem dan wat euromunten mee, want tegen betaling kun je een flesje melk tappen. Een liter kost € 1,- en het flesje ook (je kunt ook zelf een literfles meenemen).