12 december- Kerstavond

12 december- Kerstavond

Kerstavond De Zaak en Zo – De relatie tussen deelnemers Dakar rally en CEO’s

Inleiding
Op 12 december hield De Zaak en Zo de jaarlijkse eindejaarsavond bij het CVJO in Emmeloord. De activiteitencommissie had weer een mooie combinatie gemaakt van sfeer, gezelligheid en een leermoment. Harmen Scholtalbers van de Wielrenschool nam de ruim 20 aanwezigen mee bij het voorbereidende werk voor een autorally en de Dakar rally in het bijzonder. Iedereen had voor een kerstpakket gezorgd, zodat ook deze solo trippers in ondernemersland aan het eind van de avond een ander kerstpakket konden meenemen.

Afscheid van functies en personen
Penningmeester Arjan Veerman nam de honneurs van de afwezige voorzitter Henk Ferbeek over bij de opening. Er is – bij afwezigheid – met dank afscheid genomen van Mariëtte Snels die in de activiteitencommissie meedraaide en van Henny Bouman die meedraaide in de communicatiecommissie. Ook kondigde Arjan aan dat hij na de ALV in januari na drie jaar zijn werk als penningmeester wil overdragen. Voor Mariëtte was al iemand in de plaats gekomen. Over opvolging van Henny en Arjan wordt nagedacht.

Spoorzoekertje voor grote mensen – de Dakar rally
Na de opening werd het woord gegeven aan Harmen Scholtalbers uit Kraggenburg, die in 2019 voor de vijfde keer deelneemt aan de Dakar rally.
Harmen nam ons aan de hand van een presentatie mee in de wereld van het rallyrijden. Hij ‘leerde’ ons de pacenotes: het ‘geheimschrift’ waarmee een rijder en de navigator voorafgaand aan een rally de route vastleggen. Tijdens de wedstrijd bestaat de communicatie tussen die twee alleen uit het geven van commando’s als onder andere: ‘links, rechts, cut, sec, enz. enz.’. Daarbij is 100% focus en vertrouwen in elkaar van het grootste belang!
De Dakar rally valt te vergelijken met het halen van doelen in het bedrijfsleven. Als een directeur/CEO 100% vertrouwen in zijn/haar medewerkers heeft, de verantwoordelijkheid voor elk te halen doel bij hen laat, zullen die medewerkers zich met die vrijheid en dat vertrouwen vol inzetten. Zo’n bedrijf behaalt meer resultaat dan bedrijven waarvan medewerkers veel controle ervaren. Want je wilt samen winnen, samen steeds beter worden. Harmen doet trouwens meer dan alleen rallyrijden! Hij is de oprichter van wielrenschool, waarbij hij fiets-clinics geeft, fietsreizen organiseert, en mensen “goed op de fiets zet”, zowel zakelijk als privé. meer weten? wielrenschool.nl

Keihard? Of met hart?
Iemand die alleen voor de winst gaat: kan daar een gevoel in zitten? Het blijkt. Harmen meldt aan het eind dat hij in 2019 meedoet aan de Tour du ALS. Daarbij wordt per fiets en lopend de Mont Ventoux in Frankrijk beklommen om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Hij heeft dan ook aangegeven, liever een donatie te ontvangen dan de gebruikelijke fles wijn. Hij vertelde dat er binnenkort wijn- en bierpakketten aangeboden zullen worden, waarvan alle winst naar de Tour du ALS gaat. Binnenkort volgt daar nog meer informatie over…

Afsluiting
Een bijzondere avond, met grote hilariteit voor alle commando’s tijdens een rally. Een heerlijk snackbuffet van Bij ons in de Wellerwaard, fijne eindejaars- en afscheidsgesprekken en een mooi kerstpakket om mee naar huis te nemen. Einde van weer een mooi jaar bij De Zaak en Zo.
Het is ook het laatste verslag van mijn hand (Henny Bouman). Ik stop met mijn ondernemerschap HBL Advies. Ik heb genoten van alle bijeenkomsten en ga ervan uit dat er weer veel nieuwe mensen zullen aansluiten.
Namens bestuur, activiteiten- en communicatiecommissie: iedereen fijne feestdagen en een goede start in het nieuwe jaar gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*