24 april – Van Wieren

24 april – Van Wieren

Afgelopen dinsdag waren we te gast bij van Wieren Special bv te Emmeloord. Deze avond hebben we ontdekt dat speciaal transport een aparte wereld is!


De dertigers Maarten en Harm van Wieren vertelden hoe het familiebedrijf ‘in hun bloed zit’. Ze zijn zo enthousiast dat we wel begrepen dat ze veel plezier hebben tijdens de 60 tot 70 uur werk die ze elke week verzetten. We kregen een presentatie van de geschiedenis van het familiebedrijf met foto’s en verhalen. Het werd ons duidelijk hoe spannend en enerverend het is om specialisme bij te houden. Ze kunnen dingen vervoeren die eigenlijk te breed en te zwaar zijn (tot wel 100 ton). En toch gaan ze er voor om steeds meer speciaal vervoer mogelijk te maken door speciale vrachtwagens te ontwerpen en hiermee een gespecialiseerd bedrijf te zijn.


Dat hadden hun opa’s vast niet gedacht toen ze startten met aardappels en vee vervoeren. En dat er ook meer te verdienen is aan de ‘bijzaken’ die ‘om de vracht heen’ gedaan wordt is hun mooie mogelijkheid om de kwaliteiten van de chauffeurs te gebruiken. Die kunnen meer dan alleen rijden! Een hele klus.


Tijdens ‘de borrel’ vertelde Harm dat hij vaak overlegt met zijn vrouw als hij ‘s avonds werkt. Als ze zegt; ik vind het niet leuk als je nu gaat’ dan blijft hij thuis! Zo zie je maar dat je werk en privé ook samen kunt doen…We kunnen trots zijn op dit bedrijf in de polder met deze bevlogen mensen die een mooi voorbeeld zijn voor goed ondernemerschap.


Het was weer een fijne avond voor De Zaak & ZO: om elkaar weer te ontmoeten en met een hapje en drankje het zakelijke en persoonlijke te vermengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*