20 Maart: Workshop Business versneller

20 Maart: Workshop Business versneller

De programmacommissie van De Zaak & ZO had op 20 maart een mooie combinatie gemaakt.
1. Restaurant Schokland beleeft onder de bezieling van de nieuwe uitbater Dennis Goosen rond de Pasen een herstart waar wij als (aspirant)leden en plaatselijke ondernemers als eersten kennis mee mochten maken
2. Voor ons als ondernemers was Jelle Bartels degene die ons aan de hand van het Business Model Canvas meenam in het vinden van of de herijking van ons bedrijfsplan, via een 9-tal begrippen, waarvan de uitleg van waardeproposities tot interessante gesprekken voerde.

Museumrestaurant Schokland
Het spits werd afgebeten door Dennis Goosen die ons voorstelde aan zijn nieuwe ploeg van medewerkers, en vertelde dat het restaurant altijd open is wanneer het museum Schokland open is. De puntjes worden nog op de i gezet. Rond Pasen hoopt hij zijn gasten te kunnen verwelkomen.
Op de website is alles te vinden over openingstijden en de omgeving.

Algemene vergadering i.v.m. nieuwe bestuursleden
Geheel volgens de statuten was er een extra algemene vergadering belegd om over de voordracht voor een nieuwe voorzitter alsmede een nieuw bestuurslid te stemmen.
De aanwezige leden kozen unaniem tot:
• Voorzitter: Henk Ferbeek – oprichter/aanjager van CVJO Noordoostpolder en
• Algemeen bestuurslid: Jacqueline Loosman – eigenaar van JL-secretariaat

Business Model Canvas – business versneller

Jelle Bartels verzorgde vervolgens een workshops, waarin hij ons het Business Model Canvas uitlegde. Aan de hand van 9 bouwstenen:
1. Key partners
2. Kernactiviteiten
3. Waardeproposities
4. Klantrelaties
5. Klantsegmenten
6. Key bronnen
7. distributiekanalen
8. kostenstructuur
9. inkomstenstromen
gingen we met elkaar in discussie, plakten we post-it’s en leerden we hoe je dit als business versneller kunt toepassen om meer uit je bedrijf te halen. Hoe ‘creëer, lever en behoud je waarde’ op een dusdanige manier dat klanten zich bij je melden en terug blijven komen. Het onderdeel waarde proposities is daarbij van groot belang: wat maakt dat klanten jouw bedrijf verkiezen boven dat van anderen, welke waarde weet jij toe te voegen zodat men bij jou komt.

Was je er niet bij? Dan heb je wat gemist! Maar we hebben de presentatie ter beschikking gekregen, dus als je interesse hebt: vraag hem even op.
Naast het voordeel van het gezamenlijk bespreken van een dergelijk model onder begeleiding van een expert, levert het als tweede voordeel dat we als ondernemers elkaar beter leren kennen. Dat zegt ook iets over het nut van deelnemen aan een dergelijke ondernemersclub. Als je zin hebt om eens aan te sluiten, te proeven wat het inhoudt om samen te sparren: meld je gerust aan de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*