20 Februari: Sparren bij Pand Zuid

20 Februari: Sparren bij Pand Zuid

Met deze tekst en bijbehorende uitleg ? waren de leden van De Zaak & ZO uitgenodigd voor een leerzame avond, in combinatie met een bedrijfsbezoek, dit keer bij het onlangs geopende Pand Zuid aan de Zuiderkade 14a in Emmeloord.

17 leden hadden zich opgegeven om bij Pand Zuid kennis te maken met Jolanda en Vivienne, de nieuwe beheerders van dit pand en met wat dit bedrijf te bieden heeft. Wat dit laatste betreft: de mooi opgezette site geeft je alle benodigde informatie.

Eerst was er kort aandacht voor beoogde bestuurswijzigingen. Omdat de algemene ledenvergadering daar iets over te zeggen heeft, krijgen de leden hiervoor een oproep. Dit wordt natuurlijk gecombineerd met de volgende geplande bijeenkomst die plaatsvindt op 20 maart (als je die datum nog niet had ingepland, dan kan dat nu alsnog). Nadere informatie volgt.

Jolanda en Vivienne zagen dat het pand beschikbaar was en hebben er een prachtige concept store van gemaakt. Toen de vergunning eenmaal binnen was, werden alle zeilen bijgezet om het pand allure te geven en in te richten met reeds ingekochte spullen. Het is fijn dat familie bereid is om daar een grote steen aan bij te dragen.

De concept store is gericht op fashion, food en living. Ook art hoort hierbij, was hun gedachte. Intussen hangen er dan ook portretten van een plaatselijke fotograaf met internationale allure en nominaties: Evelien Sikkema, die ook lid is van De Zaak & ZO. Ook werken van andere kunstenaars uit onze mooie polder zijn er te koop. De slogan slow shoppen kwam als nieuw begrip voorbij. Als je aan het winkelen bent, kun je tussendoor genieten van een kop koffie, thee en een eigengebakken ! koek, om vervolgens weer verder te kijken.

Nadat we zelf alles konden bezichtigen, wat hadden gedronken, was er gelegenheid om in een intervisie-achtige vorm in drie groepen met elkaar te sparren over het onderwerp ‘Hoe is het weer nu in jouw onderneming? Breekt de zon door of zit je in een zware storm?’ Er werd gesproken over de huidige situatie in de eigen onderneming en wie tips en adviezen wilde, kreeg die volop. Het werd zomaar weer een latertje ?.

Ben jij de volgende keer ook van de partij? Als je zelfstandig ondernemer bent, uit Noordoostpolder of Urk komt, dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken. We komen circa 8 keer per jaar bij elkaar. Afwisselend worden bedrijfsbezoeken, activiteiten, workshops of persoonlijke leeravonden georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*